Руси Минев преди BRAVE: Това ще е най-бруталната ММА галавечер в България

Броени дни остават до престижния ММА турнир BRAVE 86, който ще се проведе на 24-ти август в "Арена Бургас".

Бургас ще бъде домакин на събитие от световна величина, в което едни от най-добрите български ММА бойци ще се сблъскат с бойците на BRAVE от цял свят, сред които и бивш шампион на организацията.

Събитието ще бъде подкрепено от наложилия се бетинг оператор на родния пазар inbet.com. BRAVE попада в палитрата от мероприятия, зад които застава компанията, което попада в политиката ѝ за подпомагане на българския спорт.

В основната файткарта е и бойната машина Руси Минев "Рамбо", който е един от най-перспективните бойци на България - шест пъти шампион на България по ММА, медалист от световните първенства, както и с титла в професионалния ММА.

Въпреки че е разгара на лятото и залите не са толкова пълни, както през останалото време на годината, Руси успява да съчетае две места в подготовката си, за да може да бъде тя пълноценна.

"Подготовката върви добре - здрав съм, тренираме. Спарингите минаха много добре. Тази седмица правим последни спаринги и действаме по план.

Тренирам във Варна и Добрич - при Николай Добруджански и Драгомир Йорданов. Готвя се както го правих за Caged Steel и SENSHI."

Това действително е трети двубой за Руси през тази година. През пролетта старозагорският боец записа две битки с убедителни победи.

Явно това е момент, който Руси е очаквал - адекватни хонорари, професионално отношение и битки пред родна публика.

"Имам предложения, здрав съм. Предлагат ми добри условия, които ме устройват и затова така се засичат обстоятелствата, така че това е трети пореден мач, който правя в България. Досега не се беше случвало, защото нямах добри предложения от тук."


"Рамбо" съумява да планира добре подготовката си и възстановяването между тежките тренировъчни лагери и битки.

Този баланс между битките се дължи и на треньорите на Минев - Добруджански и Йорданов. Руси споделя, че именно по-щадящата им методика при подготовката е това, което му позволява да се бие толкова често и да е във върхова форма.

"Когато ме видят, че започвам да прегарям, ми дават почивка или правим друг тип тренировка. Не е всичко на макс и на всяка цена. Имам неща, които в определени дни ги правим така, както ги усещаме, а не както сме го планирали предварително."

В синхрон с тези подготовки Руси разкрива и тайната зад това да е в подготвителни лагери и професионални битки толкова често.

"Винаги през годините преди съм наблягал много на тежки спаринги. И много трениране. Това водеше постоянно до контузии и претренирване и непрестанна умора.

Сега обаче за предните ми два мача съм играл 6-7 спаринга за общо две подготовки. Не съм имал контузии. Работим повече с условия, със ситуации, стратегически и технически. Смятам че това е ключа. Така не играя постоянно тежки спаринги и не претренирам. Не се чувствам преуморен и смазан. Ако има нещо подобно веднага го коригираме.

Тази промяна допринесе много към това да съм във върхова форма."

Изпитанието този път е още по-голямо - срещу него застава непобеденият боец от Гърция Христос Циримокос. Неговата игра е комплексна - освен 4-те успеха в клетката, той има и битки в кикбокса и много граплинг състезания.

Минев обаче е уверен, че ще докаже класата си в тази битка.

"Опонентът ми е здрав физически. Агресивен е и със силна игра. Впуска се в размени. Не е лош боец, от това, което съм видял, обаче аз мисля, че съм по-добрият боец и на 24-ти август ще го покажа. Имаме план, който ще спазвам. Излизам и показвам, че съм по-добрият. Не го подценявам, има добра статистика. Но във всеки мач излизам да се бия с по-добри бойци и това е само началото."


"Рамбо" е фокусиран върху подготовката, но признава, че очаква да има малко повече напрежение когато замине за Бургас и влезе в дните преди битката. BRAVE е огромна възможност бойците да бъдат забелязани от мачмейкъри от цял свят и още щом "Рамбо" е научил, че престижната организация гостува в България е бил решен на всяка цена да бъде във файткартата.

"Това ще бъде може би най-доброто ММА състезание в България с най-добрата файткарта. Липсват може би още 1-2 топ имена, но това ще е най-бруталното MMA събитие правено у нас."

Организацията обяви и част от подгряващите битки, които са не по-малко атрактивни, тъй като включват бойции участвали неведнъж в главни битки като старозагорската машина от ММА, самбо и бокс с голи ръце - Мариан Димитров, кикбокс асът Атанас Божилов 'Наката', емблематичният ММА боец в тежка категория Симеон Кючуков и още много таланти, готови да покажат уменията си пред целия свят и мачмейкърите на UFC.

mma.bg

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.