Sportbg.bg ще излъчва държавното първенство по тенис за мъже и жени

Sportbg.bg ще излъчи пряко държавното лично първенство по тенис за мъже и жени, което ще се проведе от 19-и до 25 август на кортовете на „Левски“ в София.

Партньор на Българската федерация по тенис (БФТ) за провеждане на шампионата е WINBET по силата на споразумение, което обхваща най-големите национални и международни тенис турнири в България през годината.

В схемите на дамите и мъжете ще попаднат по 32-ма състезатели, като сред тях са най-обещаващите звезди на българския тенис.

Все още се приемат заявки и списъците се уточняват. При силния пол се очаква да участва Пламен Колев, седми в ранглистата на Тенис Европа до 14 г. Талантът попадна наскоро в състава на Международната тенис федерация (ITF) на тази възраст.

За титлата в столицата ще спорят също националът до 18 г. Виктор Киров, наскоро станал шампион на двойки и вицешампион на сингъл на турнир на ITF в Скопие, Крум Савов-младши и др.

При нежния пол с амбиция за титлата в надпреварата ще влязат Денислава Глушкова и Дария Величкова, две от националките, станали европейски шампионки до 18 г. през 2022 г., както и националката Джулия Терзийска, която ще защитава титлата си от миналата година.

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.