Антон Янчев преди BRAVE: Ще покажа плодовете на моя труд

Антон Янчев е един от избраните български бойци, които ще се изправят срещу бойни атлети от цял свят в престижната световна организация BRAVE, която гостува в Бургас на 24-ти август.

Янчев ще е един от участниците в главната файткарта на вечерта, в която ще видим едни от най-добрите български бойци.

Предизвикателството за Янчев идва още преди битката. По време на лагера той трябва да свали общо 16 килограма, за да влезе в новата за него категория - до 70 кг.

"За първи път ще свалям до 70 кг, тъй като предните битки свалях до 74-75 кг. Предните пъти ги свалих доста лесно и смятам, че ще се справя лесно с още 4 кг."

След две успешни излизания на професионалния ринг, които печели със събмишън в първите рундове, Янчев е готов за висока летва - престижния турнир BRAVE, от който са излезли много звезди на UFC и настоящи шампиони, като Хамзат Чимаев, Умар Нурмагомедов, Илия Топурия и др.

Въпреки, че знае, че ще го гледат мачмейкъри от цял свят, Антон не е притеснен.
"Получих покана от Теодор Карастоянов за събитието. BRAVE е голяма организация, но нямам допълнително напрежение преди участието ми там. Просто искам да изляза и да покажа това, за което съм се трудил през цялото време."

Боецът споделя, че не намаля тренировките дори и да не се готви за състезание. А в подготвителния си лагер тренира от двуразово до 4 пъти на ден.

За пръв път обаче Янчев добавя тренировки по бокс към режима си, тъй като сега срещу него се изправя полякът Патрик Крзак, съобщиха нашите приятели от www.mma.bg

29-годишният състезател от Shark Top Team е в серия от три поредни победи, всичките приключили в първия рунд.

Крзак също има опит в бразилжкото жиу-жицу, като там е лилав колан, но обича тежкия контрол и размяната на удари.

"Не съм впечатлен от опонента ми. Не е лош противник, но планът ми е да го приключа в първия рунд. Всеки има стратегия за играта, но реално всичко е до усещане - както го чувстваш, като влезеш в клетката.

Аз съм уважителен и излизам да си свърша работата. Излизам, за да покажа плода на целия ми труд."

По време на заниманията си с жиу-жицу Янчев е тренирал и предподавал в един от най-големите отбори в Швеция и Испания, където тренират топ бойците на Европа.

От там той споделя и впечатленията си от видяното.

"Начинът по който се водят тренировките не е по-различен от начина, по който го водим тук. Там плюс е, че има повече спаринг партньори.

Предимство при нас е, че сме по-гладни и искаме победата повече. Смятам, че сме по-сериозни и по-мъжкари. Това е лично мое мнение от това, което съм видял."


А това дали в чужбина пробивът при професионалистите е по-лесен, отколкото в България, боецът коментира така:

"Все отнякъде трябва да се тръгне. Въпрос е и на късмет. Някои примерно са по-близки до хора като Чимаев, които им намират спонсори. Други пък трябва да работят паралелно с бойната си кариера. Навсякъде е въпрос на шанс или късмет да намериш някой да ти помага, за да можеш да се фокусираш изцяло върху тренировките."

Събитието ще бъде подкрепено от наложилия се бетинг оператор на родния пазар inbet.com. BRAVE попада в палитрата от мероприятия, зад които застава компанията, което попада в политиката ѝ за подпомагане на българския спорт.


BRAVE 86 в Бургас ще бъде първото събитие на организацията от турнето ѝ из Европа.

Бойците участващи в събитието са до един с положителни статистики и се очаква изключително динамична бойна галавечер от световно ниво.

"Такова събитие в България досега не е имало. Феновете на бойните спортове, ако го пропуснат, ще съжаляват. А освен това е и лесно достъпно - цените изобщо не са скъпи. Ще е много интересно и ще си заслужава."

Целият турнир можете да гледате на живо, напълно безплатно на www.sportbg.bg


Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.