Антонио Бушев преди BRAVE: Ще покажа на всички, че и българите сме сила

До мега турнира BRAVE 86 в Бургас остават броени дни. Едни от най-добрите български бойци се изправят срещу топ бойци от цял свят на престижната организация на 24 август от 19:30 в "Арена Бургас".

Събитието ще бъде подкрепено от наложилия се бетинг оператор на родния пазар inbet.com. BRAVE попада в палитрата от мероприятия, зад които застава компанията, което попада в политиката ѝ за подпомагане на българския спорт.

Един от българските представители в главната файткарта е Антонио Бушев - опитен ММА боец с кафяв колан по карате. Бушев в момента провежда подготовката си съвсем близо до арената на битките на BRAVE - на българското черноморие.

"Подготвям се в Sport Generation Camp в Лозенец край морето, а също и заедно с Антон Янчев в GFTeam в Бургас. Натискаме здраво," сподели Антонио за MMA.BG.


Три седмици преди битката си в BRAVE с кратко предизвестие Бушев прие двубой в ONE Championship в Тайланд. Той има договор с ONE от доста време, но плановете му за битка там се промениха заради стафилококова инфекция в крака по време на предходен тренировъчен лагер.

По време на подготовката му за BRAVE обаче той получава предложение за битка на 2-ри август в Банкок, която той приема. Там българският боец се изправи срещу иранеца Мохамед Фахми, като загуби с доста спорно съдийско решение след три рунда много равностоен двубой. Въпреки този развой на събитията, Бушев е доволен, защото е във върхова форма в момента за участието си в България.

"Битката ми в ONE беше голяма възможност. Беше много равностоен мач - ако ме питаш мен, аз си взех мача, но не съм аз съдията, за да решавам."


Гледайки към следващото си предизвикателство - битката на 24-ти август в BRAVE 86 в Бургас, Бушев е повече от мотивиран за категорична победа.

"Дойде ми силата и съм набрал скорост. Гледам да извлека колкото може повече ползи от това, защото годинките си вървят, трябва да се правят мачове и няма време за губене."


BRAVE е страхотен трамплин за таланти, като много бойци са били привличани от големи организации като UFC след участията с бахрейнската организация - Хамзат Чимаев, Умар Нурмагомедов и шампионът Илия Топурия са само едни от тях.

За да се докаже, че мястото му е сред най-добрите обаче, Бушев има сериозно изпитание пред себе си - двойникът на Хамзат Чимаев - Хамзат Мааев.

"Зарадвах се много от поканата ми за BRAVE. Много известни бойци са тръгнали от там. Имам труден съперник, но ще покажа най-доброто.

Имам геймплан за него. Знам какво ще търси той - подобен е на този с когото се бих в ONE. И този ще ми е на 15-тата секунда в краката."

Мааев тренира с топ бойци, включиелно и непобеденият Чимаев, но това повече мотивира Бушев, отколкото да го респектира.

"Ще покажа на всички, че и българите сме сила. Аз тренирам с най-добрите в България - Антон Янчев, Мариян Димитров, близнаците Росен и Румен. Има доста хора, които са на огромно ниво в България, но не са забелязани толкова и трябва да го покажат."


Идвайки от Карате и с 5 професионални ММА битки, Антонио е показал, че силното му оръжие е атрактивната игра в стойка и ударите с крака. Той е убеден, че ще може да покаже стила си срещу Мааев, като подобри някои неща от последната си битка в ONE.

"Научих доста неща - хубаво е, че играх в началото на август. Това ми беше проблем - че не съм се бил от една година и трябваше да ми се върне усета и дистанцията. Сега вече съм по-спокоен и този път вярвам, че нещата ще са в моя полза."

BRAVE е световна организация, базирана в Бахрейн, като прави събития по цялото земно кълбо. Със събитието си на 24-ти август в Бургас по покана на мениджъра Теодор Карастоянов и Bulgarian Fighting Agency организацията не само гостува за пръв път в нашата родина, но и стартира европейското си турне.

Това е огромен шанс за българските бойци да покажат уменията си пред целия свят.

"Това е един от най-значимите турнири, гостували в България. Радвам се, че имаме такава възможност и се надявам все повече големи организации да гостуват у нас.

Феновете трябва да присъстват - в моята битка гарнатирам, че ще покажа нещо интересно. Ще бъде атракция."

Ще можете да гледате на живо целият турнир, тук на любимият ви портал www.sportbg.bg!

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.