Димитър Калчев 'Руснака' преди BRAVE: Ново предизвикателство срещу опасен противник

Престижната бойна галавечер BRAVE 86 ще се проведе на 24-ти август в Арена Бургас. Събитието ще включва битки между едни от най-добрите български ММА бойци срещу бойни атлети от цял свят.

А битките от подгряващата файткарта реално са равнозначни на още една галавечер, тъй като там участие ще вземат бойци, оглавявали редовно бойни турнири, като Мариан Димитров, Атанас Божилов - Наката, Симеон Кючуков и др.

Събитието ще бъде подкрепено от наложилия се бетинг оператор на родния пазар inbet.com. BRAVE попада в палитрата от мероприятия, зад които застава компанията, което попада в политиката ѝ за подпомагане на българския спорт.

В една от подгряващите ММА срещи един срещу друг ще се изправят кикбоксора Димитър Калчев и шампионът по борба и бойно самбо Делян Алишахи.


Димитър Калчев е от гр. Нова Загора и откакто влиза в залата за тренировки става държавен вицешампион на лоукик, както и златен медалист на Европейската купа по кикбокс.

34-годишният боец има и 2 професионални кикбокс мача, в които записва победи. За "Руснака" обаче това ще е първа ММА битка и той е готов за нея.

"Обичам предизвикателствата," сподели Калчев за MMA.BG. "Това ще бъде нещо ново и интересно за мен. Благодаря на организаторите за възможноста да участвам в голяма галавечер като BRAVE.

Ще дам всичко от себе си всички зрители в залата и по екраните да останат доволни от видяното!"

В момента Калчев се подготвя в клуба в своя роден град "Pride and Glory", където работи и в охранителна фирма "Делта Гард", които подпомагат тренировъчния му лагер.

"Подготовката ми протича прекрасно, слава на Бога. Покрай себе си имам изключителни професионалисти в лицето на треньорите ми Иван Иванов, Калоян Рангелов и Неделчо Колев."

Калчев тренира активно не само за ММА правилника, който е нов за него, но и за изключително сериозен опонент.

Алишахи е много по-опитен в бойните спортове, като започва да тренира и състезава от 11-годишна възраст. Той е и национален състезател по борба за отбора на Швейцария.

"Руснака" отдава нужното уважение на своя опонент, но е готов със стратегия за победа.

"Опонентът ми е доказан професионалист в сферите, в които се развива - борба и самбо. Сериозен и опасен. Бих му стиснал ръката и да му пожелая по-добрият от нас да победи.

Стратегия за победа винаги има! Как обаче ще протече и завърши битката само Бог знае. Да бъде волята Му."

Съдейки по атрактивния стил на игра в стойка на Калчев и габаритите на двамата бойци, битката се очертава изключително взривоопасна.

Затова и "Руснака" има пламенно послание на феновете на бойните спортове преди BRAVE 86:

"Ще бъда много радостен и благодарен ако имате възможност да дойдете и да ме подкрепите на 24-ти август в гр. Бургас. Нека бъдем единни и пред това ново предизвикателство. Благодарение на вас и вашата подкрепа "Аз съм себе си"! Вярата ви към мен ми дава сили да се развивам и да опитвам да сбъдвам мечтите си! Благодаря ви приятели!"

Организацията обяви и част от подгряващите битки, които са не по-малко атрактивни, тъй като включват бойции участвали неведнъж в главни битки като старозагорската машина от ММА, самбо и бокс с голи ръце - Мариан Димитров, кикбокс асът Атанас Божилов 'Наката', емблематичният ММА боец в тежка категория Симеон Кючуков и още много таланти, готови да покажат уменията си пред целия свят и мачмейкърите на UFC.

mma.bg

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.