EMF Първа лига стартира в четири региона!

След успешния сезон на EMF Първа лига, проведен в София, първенството обединяващо всички организации продължава да се развива. През следващата година, шампионата ще бъде национален, разделен на четири региона - Изток, Запад, Север и Юг, покриващи територията на цялата държава. В лигата право на участие ще имат всички отбори, а поканите могат да получат от регионалните (градските) представители на някоя от организациите, участващи в обединението - БАМФ, АМФЛ, Вамбос, SPL, БФФЛ, Лига Запад и БФТ.

От тази година, формата на лигата ще бъде по европейския стандарт на EMF - по-големи терени и 4-метрови врати. До колкото е възможно ще бъдат прилагани и правилата на европейската федерация за играта (и на световната), целта пред което е да доближи българските отбори до лидерите в този спорт на европейско и световно ниво. Също така това трябва да помогне и за развитието на националния отбор по минифутбол, тъй като именно това е формата, който се играе на европейски и световни първенства.

Всеки понеделник, вторник и сряда от 19.00 часа ще можете да гледате на живо по три мача от всеки кръг на EMF Първа лига единствено на www.sportbg.bg!

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.