Национален турнир по минифутбол – Лига на конференците, бе организиран от Българска асоциация мини футбол /БАМФ/ с подкрепата на Община Русе.

Национален турнир по минифутбол – Лига на конференците, бе организиран от Българска асоциация мини футбол /БАМФ/ с подкрепата на Община Русе.

Това е третият по сила турнир в България. Провежда се за първи път и домакин на първото издание е Русе. В него участваха отбори от Русе, Търново, Хасково, Казанлък, Кърджали и други градове. В събота и неделя се играха общо 23 мача на терените с изкуствена настилка в комплекс Дунав. При перфектни условия бяха показани много футболни умения и феърплей.

Шампионската купа вдигна русенският „Волтрон“. Той придоби право на участие в Еврокъп, тоест в Европейската купа по минифутбол. Сребърните медали заслужи ФК „Алфа“, а бронзовите медали бяха връчени на футболистите от „Данубио“ и „Кубратята“.

С наградата за най – добър защитник бе удостоен Шенол Мехмедали от ФК „Арда“. Александър Красимиров от ФК „Алфа“ заслужи признание за най – добър вратар. Кристиян Николов от ФК „Волтрон“ вкара най – красивия гол по мнението на организатори и публика. Тони Тончев от ФК „Данубио“ бе определен за най – техничен състезател на турнира. Голмайстор на турнира стана Мартин Галинов от ФК „Волтрон“. Звезда на спортния форум е Георги Ненков от ФК „Кубратята“. Наградата за феърплей отиде при играчите от ФК „Милуоки“ – Казанлък.

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.