Sportbg.bg излъчва ЦСКА - Национал от първия кръг при 17-годишните

Елитната юношеска група до 17 г. стартира този уикенд

Sportbg.bg ще излъчи на живо в събота, 10 август от 10 часа сутринта, мача ЦСКА - ДЮФК Национал от първия кръг на Елитната юношеска група до 17 години.

Двубоят ще се играе на изкуствен терен в базата на ВТУ „Тодор Каблешков“ в София, където сега домакинстват отборите от детско-юношеската школа на „червените“.

Това е столично дерби и един от най-интересните двубои от откриващия кръг в първенството на 17-годишните (U17). ЦСКА и Национал – една от най-амбициозните футболни академии в България, разполагат с два от най-силните отбори на тази възраст в страната.

След направени промени от БФС, Елитната юношеска група до 17 г. е първенството с най-големите на възраст юноши в България, играещи на национално равнище във формат, подобен на този в Първа лига.

Шестнадесетте отбора ще играят по веднъж всеки срещу всеки по познатата схема, след което групата се разделя на две. В двете осмици ще има по две завъртания, като тимовете в първата ще се борят за титлата, а във втората – за оставане в дивизията.

Шампион на Елитната U17 през миналия сезон стана Лудогорец.

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.