Вчера 08.06 се изиграха срещи от Националните финали на ББЛ А група.

Политехника надделя над Хасково след силна последна част

В среща за разпределение от 5-то до 8-мо място на Националните финали на А група, отбора на Политехника се наложи над Хасково с 91-83 в зала „Сила“.

Срещата бе равностойна през цялото време и последната четвърт започна само с една точка преднина за Политехника, но след силни заключителни минути момчетата на Ивайло Константинов успяха да се поздравят с победата.

Над всички за Политехника бе Димитър Генов със страхотен дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби, към които добави и 4 асистенции, следван от Асен Попов също с дабъл-дабъл от 24 точки и 10 борби.

За отбора на Хасково Георги Кучков се отличи с дабъл-дабъл от 17 точки и 10 асистенции, както и 3 борби, а с 16 точки и 8 борби завърши Динко Христов.

Миньор 2015 А се пребори за място на финала

Миньор 2015 А записа победа със 102-94 в драматична битка с Шоутайм и си подсигури място на финала от Националните финали на А група.

Символичните домакини от Миньор 2015 А натрупаха 21 точки преднина през първото полувреме, но след силна трета четвърт отбора на Шоутайм успя да се доближи на 2 точки от своя съперник.

Ключови стрелби в заключителните минути на Лъчезар Тошков донесоха победата на Миньор 2015 А.

Най-полезен за успеха бе именно героят на мача Лъчезар Тошков, който записа страхотен дабъл-дабъл от 42 точки и 10 борби, като отбеляза 9 тройки от общо 14 опита, а Мартин Тодоров се включи силно от пейката с 19 точки и 5 борби.

За отбора на Шоутайм Станислав Цонков направи силно представяне и записа дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби, с 22 точки и 9 борби се отличи Анди Франсис, а Берк Мехмед добави 20 точки и 6 борби от пейката.

Хебър е вторият финалист в Националните финали на А група

Хебър записа категорична победа над Балкан А с 91-72 и се класира на финал в Националните финали на А група, където ще спори за златните медали с отбора на Миньор 2015 А.

Момчетата на Димитър Чанков контролираха срещата почти през цялото време, като най-голямата разлика дойде в третата част, в която Хебър се наложи с 22-12.

Христо Бъчков поведе отбора си към победата с мощен дабъл-дабъл от 23 точки и 19 борби, към които добави и 5 асистенции, а с дабъл-дабъл от 24 точки и 10 борби се отличи Дамян Минков.

За отбора на Балкан А Стефан Михайлов бе над всички с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби, както и 3 асистенции, следван от Александър Гавалюгов с 15 точки, 5 борби и 3 асистенции.

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.