Хиляди проследиха със Sportbg.bg драмата и триумфа на България за Купа „Дейвис“

България инфарктно надделя срещу Салвадор с 3:2 победи за Купа „Дейвис“, а благодарение на прякото предаване на Sportbg.bg десетки хиляди проследиха тенис драмата, разиграла се от събота до понеделник (14-16 септември) в Пловдив.

Единствено Sportbg.bg излъчи битката, успехът в която позволи на младия български тим да спори в плейоф за завръщане в Световна група I на неофициалното отборно световно първенство за мъже. Предстоящият сблъсък ще е в началото на 2025 г., а съперникът и мястото ще станат ясни в следващите седмици.

Първоначалните данни показват огромен интерес в Sportbg.bg, а отложената за днес заради дъжд развръзка под тепетата предложи нещо като влакче на ужасите в мача между Янаки Милев и далеч по-опитния и титулуван лидер на гостуващия тим Марсело Аревало - 2:6, 6:1, 7:6(6).

В третия сет българинът на три пъти проби, но опонентът му, величие в двойките – двукратен шампион на „Ролан Гарос“ през 2022-ра и 2024 г., не му позволи да се възползва, включително при 5:4 на началния удар на българина. Нещо повече – при 5:6 Милев бе изправен пред поражение, като Аревало имаше три поредни мачбола при 0:40! Нашият тенисист ги отрази и стигна до тайбрек, в който отново бе изправен до стената при 1:4.

Янаки обаче отвърна с пет поредни точки и на свой ред си заработи пред два мачбола. 33-годишният Аревало ги отрази, но малко след това Милев го „закова“ с прекрасен форхенд по правата, за да се окаже секунди по-късно в прегръдките на своите съотборници. Едва за трети път в историята на Купа „Дейвис“ България обръща мач от 1:2.

Сега сърцатият  тим на капитана Валентин Димов очаква следващия си съперник, а Sportbg.bg и в бъдеще ще прави феновете свидетели на най-интересните събития от българския тенис.

Очаквайте в най-скоро време видео от всички срещи в секция ПОВТОРЕНИЯ

Този уеб сайт използва бисквитки.

Продължавайки да използвате този уебсайт, вие давате съгласието си за използване на бисквитки. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за поверителност.